תולעים במשך שנים לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/12/2023 | 11:08 | מאת: נעה

שלום, בתי בת 10. מילדותה המוקדמת סובלת מתולעים בפי הטבעת. מקבלת ורמוקס כל 3-4 חודשים כאשר יש "התקף". היא היחידה במשפחה שמתלוננת לאורך כל השנים. אני אובדת עצות ולא יודעת איך להפסיק את הסיפור של התולעים. לרופא הילדים אין רעיון לטיפול מניעתי כלשהו. האם יש מקום לתרבית צואה לבדיקת פרזיטים? משהו שיכול לתת הסבר מדוע הילדה סובלת שוב ושוב? אוטוטו תהיה נערה מתבגרת וזה נראה לי לא נורמלי שעדיין סובלת מכך. אודה מאד לעזרה או הכוונה בנושא ואם יש דרך לעצור את הסיפור. תודה רבה.

שלום נעה, 1. אני הייתי מתחיל את הבירור בעזרת תשובה לשאלה האם מישהו (או מישהם) בכתה שלה / מבין חבריה סובל מבעיה דומה. 2. אני מסופק אם בדיקת צואה לטפילים (שמיועדת לאבחון פרזיטים אחרים) תסיע בהבנת המקרה. הרבה בריאות אפי

25/12/2023 | 17:05 | מאת: נעה

תודה. האם יש בדיקות נוספות שרצוי לבצע או טיפול תרופתי אחר לילדה שאינו ורמוקס? תודה רבה!

שלום נעה, 1. אינני מכיר בדיקות כאלו. 2. אפשר לנסות לטפל בתרופה שנקראת Pyrantel pamoate. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות