האם היית לוקח פקסלוביד ולכמה זמן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/12/2023 | 15:08 | מאת: רפי

בגילך, כמדומני בסביבות 70, אם היית נדבק בקורונה האם היית לוקח פקסלוביד ולכמה ימים לאור המחקר החדש שטוען ש-20% מהמטופלים בפקסלוביד ל-5 ימים סובלים מריבאונד? https://time.com/6334739/paxlovid-rebound-infections/ אנתוני פאוצ'י, בן 81, לקח פקסלוביד ל-5 ימים ואחרי 4 ימים כשהתחיל אצלו ריבאונד הוא עשה סיבוב נוסף לעוד 5 ימים. השאלה אם הוא עשה נכון או שאולי היה עדיף מלכתחילה לקחת ל-10 ימים או אפילו יותר? https://abcnews.go.com/US/fauci-taking-2nd-paxlovid-experiencing-rebound-antiviral-treatment/story?id=85922417

שלום רפי, 1. פ'אוצי הוא לא המפורסם היחיד שלקח את התרופה וסבל מ'ריבאונד'. מול אלו שסבלו מתופעה זו, יש אנשים (חלקם מפורסמים, אני מניח) שלא סבלו מ'ריבאונד' אבל אף אחד לא כתב עליהם בעיתון. 2. לו אני הייתי נדבק כעת ב'קורונה' הייתי שוקל לקחת את ה'פקסלוביד' למשך 5 ימים. הרבה בריאות אפי הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 16:54 | מאת: רפי

אם כמה ימים אחרי תום 5 ימי הטיפול בתרופה היה מופיע אצלך ריבאונד היית שוקל לחזור לתרופה לעוד 5 ימים כמו שעשה פאוצ'י?

שלום רפי, זה לא אני שצריך לשקול זאת אלא משרד הבריאות (בהנחיות שהוא מוציא לקופות החולים ולציבור). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות