בדיקת ליחה - פענוח הבדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/12/2023 | 09:56 | מאת: חנן

תוצאות משטח גרון: polymorphs - many ephithelial cells - many cocci gram positive - positive culture - stapylococcus coagulase positive אני סובל כשנה מקשיי נשימה. נבדקתי בבדיקות ריאות וכו' והכול תקין. מה אומרת הבדיקה?

שלום חנן, בתרבית הליחה שצרפת צמח חיידק שנקרא 'סטאפילוקוקוס'. יחד עם זאת, לא נראה לי סביר שיש קשר סיבתי בין חיידק זה לבין קשיי הנשימה שמהם אתה סובל מזה כשנה. הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 13:20 | מאת: חנן

תודה רבה. השאלה היא האם צריך טיפול? אציין שני פרטים שאולי רלוונטיים: יש לי בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, במפשעה ובעיקר בצוואר (לימפאדנותפיה צווארית). עוד פרט חשוב הוא שלפני שבועיים היה לי כיח דמי אחרי אימון - דבר שנמשך כמה שעות ולא חזר מאז ומדי פעם יש לי תחושה של מעט דם ברוק. תודה רבה, חנן

שלום חנן, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לרופא/ה שהזמין/ה את הבדיקה. הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 15:21 | מאת: חנן

כן, לא היה רופא שהפנה אותי... עשיתי על דעת עצמי במעבדות פרטיות כי זכור לי בעבר שהיה לי סינוסיטיס ושהתאימו לי אנטיבוטיקה על סמך הבדיקה הזו. השאלה היא אם צריך לפנות לרופא מומחה - זיהומולוג(?). לכאורה נתנו בתרבית רשימת אנטיביוטיקות שמשמידות את החיידק. האם לא מתבקש לקחת אנטיביוטיקה? או שזה לא בהכרח המצב הרצוי וכדאי ללכת לרופא מומחה...

אני הייתי מתחיל עם רופא/ת המשפחה.

24/12/2023 | 16:20 | מאת: חנן

תודה רופאת המשפחה שלי לא בטוח מכירה את החיידק.... הוחלפה לצערי. הקודמת הייתה נהדרת. השאלה היא אם אפשר לקבוע איתך באופן מסודר דרך ביקור... כי בעצם אם אני מבין נכון ההחלטה היא אם לקחת אנטיביוטיקה או לא...

שלום חנן, אינני רואה חולים. נסה זיהומולוג/ית אחר/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות