CMV גרנולומות ופגיעה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/12/2023 | 00:42 | מאת: אבי

שלום ד״ר סובל 3 שנים מCRP גבוה שמחמיר בעת סטרואידים האם לדעתך הפגיעה המתמשכת בשמיעה והhepatitis granulomas בכבד יכול להתרחש אצלי מCMV? לפי מה שאני מכיר CMV פוגע בשמיעה בעוברים בלבד לא? מצורפת בדיקת דם תשובה https://imgur.com/a/8Knhx2x

שלום אבי, אין לי סיבה לחשוב שהפגיעה המתמשכת בשמיעה שלך וה'גרנולומות' בכבד שלך נגרמו ע"י CMV דווקא. הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 15:20 | מאת: אבי

תודה, אך להבנתי CMV כן יכול לגרום לhepatitis granulomas כמו בסרקאוידוזיס לא?

שלום אבי, אכן, CMV יכול להיות קשר ל- Granulomatous Hepatitis. הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 18:23 | מאת: אבי

תודה, האם בצביעת ZN ניתן לדעת בביופסיה אם זה CMV?

שלום אבי, לא. ZN היא צביעה המיועדת לאבחן חיידקי שחפת. הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 21:56 | מאת: אבי

אוקיי, זה מה שכתבו בביופסיה האם יכול להתאים לCMV? "גלילי רקמת כבד עם התרחבות קלה של חלק מהרווחים הפורטליים בשל תסנין דלקתי לימפוהיסטיוציטרי. בחלק מהרווחים נראו גם גרנולומות אפיתליואידיות ללא נמק. צינורות מרה נראים בכל הרווחים, חלקם חדורים פה ושם על ידי לימפוציט. כלי הדם בלי ממצא פתולוגי. בפרנכימה המבנה הסינוסואידלי שמור. נראות גרנולומות אפיתליואידיות ללא נמק ועם תאי ענק רב גרעיניים תגובתיים."

שלום אבי, אני חושש שאינני בקיא מספיק בפענוחים היסטו-פתולוגים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות