כאבי בטן בחילות וחשד להליקובקטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/12/2023 | 22:34 | מאת: איילה

שלום רב ותודה! כתבתי כאן בעבר.מזה כ5 שבועות עם בחילות חוסר תאבון בקושי מצליחה לאכול משך היום, דקירות בבטן חולשה כללית קשה עם רעד בגוף וסחרחורות כל פעם שמנסה לקום מהמיטה,שלשולים חזקים ותחושה של חום בגוף כאילו הגוף מנסה להוציא בכוח - כל פעם יש לי התקף כזה של שלשול כאבי בטן ובחילות.עשו לי בדיקת צואה סטנדרטי לטפילים לחיידקים יצא תקין הכל נבדק מלבד הליקובקטר.בעבר היה לי בלסטוציסטיס ו df וגם הליקובקטר ( פעמיים) .האם יכול להיות שזה תסמינים של חיידק הליקובקטר? בפעם שעברה היו לי כאלה דברים ומצאו אצלי df וטופלתי באנטיביוטיקה.ביקשתי מרופאת המשפחה בדיקה של צואה להליקובקטר,היא חושבת שזה ויראלי,אבל נתנה בכל זאת בדיקה של הליקובקטר כדי לשלול.האם יש עוד בדיקות נוספות שאפשר לבצע במידה שהבדיקנה של ההליקובקטר תצא בסדר ? חיידקים נוספים שיכולים לגרום לזה ? האם כדאי לפנות לזיהומולוג? תודה רבה

שלום איילה, מכלול התסמינים המתוארים בשאלתך איננו אופייני לזיהום בחיידק ה'היליקובקטר'. הרבה בריאות אפי

22/12/2023 | 09:18 | מאת: איילה

תודה רבה האם יש סוגי חיידקים או טפילים נוספים שאפשר לבדוק?

שלום איילה, את יכולה לנסות לעשות בדיקת GI-MAP המבוצעת באופן פרטי ע"י חברות שונות גם בישראל. הרבה בריאות אפי

22/12/2023 | 21:42 | מאת: איילה

תודה רבה...האם כדאי לפנות לזיהומולוג? יש לי רופאה למחלות זיהומיות שעזרה לי מאוד בעבר ...האם יכולים לתת אנטיביוטיקה רק על סמך תסמינים ללא ממצא?

שלום איילה, אם יש לך רופאה שאת סומכת עליה אז אני מאד בעד. הרבה בריאות אפי

23/12/2023 | 11:01 | מאת: איילה

המון תודה ..שאלה אחרונה זה יכול להיות חיידק קלסטרדיום ? או שזה מופיע רק לאחר נטילת אנטיביוטיקה

שלום איילה, נדיר שזיהום שנגרם ע"י הרעלן של ה'קלוסטרידיום דיפיציל' יתרחש ללא שימוש באנטיביוטיקה, ונדיר גם שהמחלה תמשך למעלה מ- 5 שבועות. אני הייתי מחפש סיבה אחרת לבעייתך (בעזרת רופא/ה גאסטרואנטרולוג/ית). הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 12:04 | מאת: איילה

המון תודה! אני אמשיך לברר מול רופאת המשפחה שלי שתפנה לגורמים מתאימים

03/01/2024 | 19:04 | מאת: איילה

הי שלום וסליחה,ברשותך שאלה נוספת.הבדיקה של ההליקובקטר יצאה תקינה,כמו גם בדיקת צואה לפרזיטים לחיידקים.התופעות ממשיכות.בהעדר ממצאים הרופאה נתנה לי טיפול אנטיביוטי אמפירי של אזניל 500 לשלושה ימים ( ממשיכה לסבול מהשלשולים קשים לפעמים עד 7 פעמים ביום ) חולשה דקירות בבטן וחוסר תאבון..האם לדעתך הטיפול יחסל את הזיהום ? ואם לא מה עוד ניתן לבקש כטיפול? תודה רבה ובברכת שנה אזרחית טובה

מנהל פורום מחלות זיהומיות