חיסוניות כנגד מחלת השעלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/12/2023 | 16:38 | מאת: שי

שלום דוקטור בשנת 2003 חליתי במחלת השעלת הייתי בכיתה ט' לדעתי. נדמה לי אבל שקיבלתי מתישהו בכיתה ז' שנתים לפני חיסון נגד שעלת אלא אם אני מתבלבל כעת נודע לי כי בן של קולגה לעבודה שלי יצא חיובי לשעלת 1) האם יתכן שקיבלתי חיסון בשנת 2001 וחליתי בשנת 2003 או שאני לא זוכר נכון? 2) אם חליתי בשנת 2003 האם אני יכול לחלות שוב בשעלת? 3) מה הסיכוי שלי להדבק בשעלת אם פגשתי את אבא של הילד החולה, והאבא עצמו לא השתעל לידי (וחושב שהוא לא חולה בשעלת)? 4) האם אדם חולה שעלת טרם יש לו תסמינים יכול להדביק בשעלת?

20/12/2023 | 16:57 | מאת: שי

ותוספת לשאלה האם אתה מציע לי לקחת כעת טיפול מונע באזניל ובמקביל להתחסן פעם נוספת?

שלום שי, נדיר מאד (גם אם לא בלתי אפשרי) שאדם שחלה בעברו בשעלת יחלה במחלה זו שוב. הרבה בריאות אפי

21/12/2023 | 12:33 | מאת: שי

שלום דוקטור 1) האם תחלואה בעבר בשעלת אם כך מגנה טוב יותר מאשר החיסון? 2) לו היית במקומי האם היית לוקח טיפול מונע באזניל כדי לא להידבק ולהדביק את אבא?

שלום שי, 1. כן. 2. לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות