חיסון נגד אדמת לפני הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/12/2023 | 22:32 | מאת: אפרת

רציתי לשאול, אני לא התחסנתי בילדותי בוודאות בשום חיסון הרופאת נשים המליצה לי לבצע חיסון נגד אדמת. קיבלתי מנה רחת האם הכרחי לקבל מנה שניה לפני הריון?

שלום אפרת, זה לא הכרחי אך זה יפחית את סיכוייך להידבק באדמת במהלך ההריון. הרבה בריאות אפי

20/12/2023 | 18:54 | מאת: אפרת

תודה רבה! ובהמשך לשאלתי האם ישנם עוד חיסונים שחייב לבצע לפני הריון על מנת למנוע סיכונים? או שזו המחלה היחידה שעלולה לפגוע בהריון כי כאמור לא חוסנתי באף חיסון בעבר רק בחיסון שעלת במהלך ההריונות הקודמים. אשמח לתשובה. ושוב תודה!

שלום אפרת, משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות (או לכאלו שמתכננות להכנס להריון) להתחסן כנגד מחלות שונות, למשל שפעת. ראי- https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/vaccine_pregnant.aspx הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 14:04 | מאת: אפרת

שלום, בהמשך לשאלתי ביצעתי חיסון נגד אדמת לפני חודש והיום ביצעתי בדיקת נוגדנים והתוצאה היא 14.8 שזה בעצם מראה שלא התחסנתי כביכול. אשמח לשמוע האם זה הגיוני ומה עלי לעשות האם מנה שניה לבד זאת שמעלה את התוצאה, ואיך יתכן שמראה חוסר בחיסון שהתחסנתי בו כבר. תודה רבה!

שלום אפרת, התוצאה שקיבלת היא הגיונית ומתאימה למי שקיבלה זריקת חיסון אחת בלבד. הרבה בריאות אפי

24/12/2023 | 18:30 | מאת: אפרת

סליחה שאני שוב ושוב שואלת... אז מה זה אומר שיש לי נוגדנים למחלה או לא ומה הסיכון בהריון כרגע?

שלום אפרת, יש לך נוגדנים בכמות שאיננה נחשבת כמספקת כדי להעניק הגנה מפני הדבקה בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות