שחפת איך מדבק.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/12/2023 | 19:50 | מאת: מור

האם מחלת השחפת זה לכל החיים? והאם אם מטפלים בבן אדם חולה שחפת במסגרת טיפול שיניים זה מדבק?

18/12/2023 | 22:59 | מאת: מור

ואם אני אטפל בו ואלבש שתי מסכות ושקף משקפייםיש לי סיכוי להידבק?

שלום מור, 1. שחפת היא מחלה הניתנת לריפוי. 2. שימוש נכון במסכת פה אף (מסוג N95) בקרבת חולה מפחיתה את הסיכוי להידבק בחיידק שגורם למחלה. הרבה בריאות אפי

19/12/2023 | 07:05 | מאת: מור

היה לו שחפת בעבר אבל ייתכן שיש עכשיו גם ללא תסמינים. אי אפשר לדעת. יכול להיות שיש לו וזה סמוי. אני שואלת כדי להירגע כי זה ממש מלחיץ אם אטפל בו רק למשך 15 דקות ככל היותר. ואלבש שתי מסכות רגילות משקפיים שקף חלוק אטום מה הסיכוי שלי להידבק? וכמה זמן דגירה זה?

שלום מור, 'שחפת סמויה' איננה נחשבת כמדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות