שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/12/2023 | 21:26 | מאת: ענת

שלום ד"ר אפי, שאלתי פה לפני כמה ימים על מצב של ילד שהיה מאושפז בבידוד עקב זיהום לפני כמה שנים. לא ידוע אם היום הוא נשא. ובהנחה שחלק מהזיהומים הדורשים בידוד מגע- הנשאות שלהם עלולה להישאר שנים בגוף החולה. והשאלה הייתה אם מגע שוטף עם חבר של אביו מעלה את הסיכון בהדבקה יותר ממפגש אם אדם אחר אקראי הרחוב. ענית שלא וזה הרגיע אותי. רציתי לשאול רק מה הסיבה כי אם אני לא טועה, לא הרבה מהאוכלוסיה בארץ נשאים של החיידקים העמידים הללו. תודה רבה לך

שלום ענת, כדי לטעון שקיים סיכוי גבוה מהממוצע לחלות במשהו, אני זקוק למחקר שיוכיח זאת. אינני מכיר מחקר כזה בהקשר לנתונים המופיעים שאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות