שלשולים שהחלו 30 שעות אחרי עליית חום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/11/2023 | 04:40 | מאת: רפי

לפני כמה ימים התעוררתי עם תחושה של מחלת חום, שתן וצואה היו תקינים לחלוטין, גם הטמפרטורה. הייתה איזושהי הרגשה עמומה ברביע השמאלי התחתון של הבטן. אחרי כמה שעות החום עלה ל-38. שעתיים לאחר עליית החום התחלתי לקחת Cephalexin 1000mg q12h, אחרי עוד 12 שעות הוספתי Rifaximin 200mg q8h. שלשולים הופיעו רק כ-30 שעות אחרי עליית החום. האם פער הזמנים הזה אומר שאכן המחלה המקורית היא זיהום במערכת העיכול, אולי על ידי חיידק כמו Campylobacter שעמיד בפני האנטיביוטיקות שהשתמשתי בהן, או שאולי יכול להיות שהשלשולים הם תוצאה של CDI בגלל האנטיביוטיקה?

שלום רפי, הנתונים המופיעים בשאלתך לא מעידים על הסיבה לשלשול (חיידקי רגיש לאנטיביוטיקות שלקחת, חיידקי עמיד לאנטיביוטיקות שלקחת, נגיפי, CDI או אחרת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות