שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/11/2023 | 23:45 | מאת: ענת

שלום, לפני כמה שנים הייתה מטופלת עם מרסה, ללא בידוד, במרפאה הנמצאת בתוך מרכז קניות. בהנחה שהרופא המטפל מבקר בחנויות המרכז קניות (גם היום). האם יש סיכון להעברת הזיהום כשהולכים לקנות באותו מרכז קניות? תודה

שלום ענת, MRSA בד"כ לא עובר מאדם לאדם דרך האוויר. החיידק עשוי להמצא בגופו של כל אדם, בכל מקום, וגם על חפצים שבהם הוא נוגע. הרבה בריאות אפי

27/11/2023 | 12:58 | מאת: ענת

נכון, התכוונתי שעצם זה שהיא נחשפה אז לפני כמה שנים וקונה באותו מקום. האם יש סיכון לקנות באותו מקום, ע"י נגיעה שלה בחפצים וכו (יותר מהסיכוי הרגיל שתיארת שזה יכול להימצא אצל אנשים בכללי).השאלה פה אם יש סיכוי גבוה יותר מהסיכוי הרגיל הקיים

שלום ענת, הסיכוי לא נחשב כגבוה יותר ממקומות אחרים. הרבה בריאות אפי

10/12/2023 | 15:04 | מאת: ענת

תודה רבה על התשובות. עטד שאלה אחת בבקשה בנושא הזה, אם מבקרים היום באותה מרפאה ואצל אותה רופאה, האם הסיכוי להידבק במרסה גבוה יותר מבכל מקום אחר רנדומלי?

11/12/2023 | 13:01 | מאת: ענת

תודה רבה על התשובות. עטד שאלה אחת בבקשה בנושא הזה, אם מבקרים היום באותה מרפאה ואצל אותה רופאה, האם הסיכוי להידבק במרסה גבוה יותר מבכל מקום אחר רנדומלי?

מנהל פורום מחלות זיהומיות