כלבת....... ........

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2023 | 11:46 | מאת: שאלי

שלום דוקטור האם כלבת יכולה לעבור מפגר טרי בן כשעה שעתיים על הכביש של תן או כלב במקרה והוא נגוע בכלבת . לדוגמא נסעתי ברכבי והחלון היה פתוח ורכב שעבר במקביל אלי עלה על הפגר הטרי והתיז עלי חלקיקי דם של הפגר האם ניתן להידבק בכלבת במקרה כזה .

שלום שאלי, מעולם לא שמעתי על הדבקה בכלבת במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך, אבל הדבקה מרוק הנגוע בנגיפי כלבת, שניתז מגופה של כלב שנפטר כשעתיים קודם, לכן נחשבת כאפשרית. הרבה בריאות אפי

25/11/2023 | 18:28 | מאת: שאלי

בנושא רוק בניתז מגופה שנפטרה שעתיים קודם לכן ,הכוונה הסיכוי באותה מידה גם לגופה של כלב שנדרס וגופו הושחת על הכביש או הכוונה הסיכוי הכללית לגופה של כלב שנפטר ושגופו שלם ושלא נדרסו והושחת על הכביש

אינני מכיר מחקר שבדק זאת.

מנהל פורום מחלות זיהומיות