תוצאות בדיקת שתן ותרבית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/11/2023 | 19:23 | מאת: רותי

שלום מבוגרת שטופלה באנטיביוטיקה בגלל חשד לדלקת בדרכי השתן (בדיקת שתן הראתה סימנים של דלקת, וגם תרבית יצאה חיובית, אך תסמינים לא ברורים). שבועיים לאחר סיום הטיפול בוצע בדיקת שתן + תרבית. בדיקת שתן הממצא היחיד החריג זה: LEUCOCYTES UR. 25 LEUK./UL + (בבדיקה קודמת היה 500) תרבית שתן יצאה שלילית. 1. מה המשמעות של לויקוציטים 25+? מה הסיבה שיש בכל זאת? והאם יכול להיות שזה תקין ונורמלי? 2. תוצאות התרבית התקבלו יום למחרת ביצוע הבדיקה, איך יכול להיות שתוך יום יש תשובה שלילית? לא מחכים כמה ימים לראות אם יש צמיחה? תודה

שלום רותי, 1. הממצא לא בהכרח מצביע על זיהום כלשהו. 2. לאחר כ- 24 שעות מממועד תחילת העיבוד של דגימת השתן לתרבית כבר ניתן לראות שאין בה צמיחה של חיידקים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות