זיהום לאחר ניתוח מעי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/11/2023 | 16:56 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר, עברתי לפני מספר שבועות ניתוח לכריתת חלק מהמעי שבו גם הכניסו לי רשת מקבעת באגן ולאחר הניתוח נוצר לי זיהום חמור. לפני שבועיים עברתי ניתוח לניקוז האבצס שנוצר. השאירו לי נקז ואני מטופלת באנטיביוטיקה שבועיים והבדיקות דם שלי כבר תקינות לחלוטין גם מבחינת ספירה וגם מדדי דלקת. אבל הנקז עדיין ממשיך להתמלא בהמון נוזל צלול כל יום, ויש לפעמים הפסקה של יום-יומיים ואז הוא חוזר להתמלא. האם זה מעיד על כך שהזיהום עדיין פעיל ושהוא מהרשת ולא יכול לעבור בלי ניתוח נוסף להוציא אותה (כי הגוף הגוף ממשיך לתקוף אותה)? האם זה מסוכן שהנוזל ממשיך להיווצר גם שבועיים לאחר הניקוז? אני מאוד מאוד מפחדת שמשהו לא תקין. תודה מראש

שלום אנונימית, 1. מטרתו של הנקז היא לנקז, והעובדה שהוא עושה זאת גם כשבועיים לאחר הניתוח לא מעידה בהכרח על זיהום. 2. אבחון של זיהום ב"מיטת הנקז" מבוססת על הערכה קלינית ( למשל רגישות וחום), בדיקות מעבדה כלליות (כגון כדוריות לבנות ו- CRP), תרביות, ועוד. הרבה בריאות אפי

21/11/2023 | 18:28 | מאת: אנונימית

היי, אני אסביר את עצמי, לא התכוונתי שהזיהום הוא מהנקז, אלא שיש לי רשת ששמו לי באגן לפני חודש, שאני מפחדת שהזיהום נוצר בגללה. והשאלה היא איך אפשר לדעת אם הזיהום נוצר בגלל הרשת (ועד שלא יוציאו אותה מקור הזיהום עדיין יהיה בתוכי), או שזה לא קשור אליה וזה זיהום מחיידקים שהתפזרו מהמעיים בניתוח. האנטיביוטיקה שאני לוקחת השפיעה עליי טוב ועכשיו כל המדדים תקינים. אבל הנוזל ממשיך להיווצר ובגלל זה אני דואגת שהגוף אולי תוקף את הרשת

שלום אנונימית, שאלתך המקורית היתה ברורה, ואחזור על תשובתי המקורית אלייך (בשינוי ניסוח קל): כדי לאבחן זיהום באזור הרשת יש לבצע הערכה קלינית ( למשל רגישות וחום), בדיקות מעבדה כלליות (כגון כדוריות לבנות ו- CRP), תרביות, ועוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות