קורונה והדבקה של בני הבית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/11/2023 | 11:30 | מאת: מירב

שלום. בעלי חולה בקורונה. אנחנו ממש מנסים להקפיד על סוג של בידוד בתוך הבית.יש לי 2 ילדים קטנים וחוששת שנדבק. אשמח למענה על השאלות הבאות: 1- כשהוא הולך לשירותים/לאמבטיה הוא נוגע בידיות הדלתות וכן בברזים או במתקן הסבון. במידה ואנחנו נוגעים בכל אלו, האם הסבירות להדבק ככה גבוהה? האם צריך לחטא אחרי כל שימוש שלו בידית/ברז? 2- הכלים שבהם משתמש עוברים מדיח 45 מעלות למשך 30 דק- האם זה מספיק? 3- לאחר כמה זמן נחשב כלא מדבק? או כמה זמן לאחר חלוף החום? 4- בהמשך לשאלה הקודמת..הוא משתעל.. כמה זמן יכול להדביק דרך השיעול? הוא כבר 3 ימים עם חום שיעול כאב גרון וחולשה. 5- מה סמן הדגירה למקרה שחלילה נדבקנו? 3 ימים? 5 ימים? תודה לך

שלום מירב, 1. הסיכוי לא נחשב כגבוה במיוחד. 2. כן. 4-3. כל עוד בדיקת ה'קורונה' שלו היא חיובית הוא נחשב כמדבק. 5. תקופת הדגירה הממוצעת היא 5 ימים (טווח: 14 - 2 ימים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות