Stool pathogens- שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/11/2023 | 16:20 | מאת: עדי

שלום, השבוע בני סבל מהקאות וכאבי בטן מס' ימים עם הפוגות. לדבריו שלשל. חלף ספונטנית. כעת אני סובלת מריר בצואה, יציאות שונות מהרגיל (אך לא שלשול) וכאבי בטן. ביצעתי stool pathogens. כל תוצאות הבדיקה יצאו שליליות. 1. האם יכולים להיות חיידקים נוספים שגורמים למצב זה, שלא נבדקו בבדיקה זו? 2. האם ריר בצואה וכאבי בטן עשוי להיות זיהום ויראלי? 3. האם מומלץ לטפל באזניל למרות הבדיקה הספציפית שבוצעה יצאה שלילית? המון תודה.

שלום עדי, 1. "יציאות רכות 'שונות מהרגיל', כאבי בטן וריר בצואה" יכולים להגרם ע"י חיידקים או טפילים שאינם מזוהים בבדיקת מעבדה שגרתית, וגם ע"י מחלות לא זיהומיות. מחלה נגיפית היא פחות סבירה. 2. אינני ממליץ על לקיחת 'אזניל' אם וכאשר תרבית הצואה (או ה- PCR) מדווחת כשלילית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות