האם יש לי עגבת חזורת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/11/2023 | 20:19 | מאת: שלומו

בינואר 2023 היה לי עגבת (RPR 1:4 חיובי תוצאה לפני טיפול) קבלתי טיפול באותו חודש של בינואר זריקה אחת. בהתחלת החודש ה 9 עשיתי בדיקה חוזרת וה- RPR היה 1:2 ו VDRL היה שלילי. לפני חודש קיימתי יחסי מין לא מוגן (אני על פרפ), עשיתי בדיקה לפני שבוע יצא לי תושבה של RPR של 1:8. האם זה סימן שיש הדבקה חוזרת? או הכל תקין?.

שלום שלומו, לא ברור לי מדוע נבדקת לעגבת בינואר, והאם היו לך תסמינים כלשהם של המחלה (אז ו/או לאחרונה). כך או כך, ייתכן שנדבקת שוב, ייתכן שלא נרפאת לאחר האירוע הראשון, וייתכן שיש טעות באחת מבדיקות המעבדה שביצעת. הרבה בריאות אפי

16/11/2023 | 08:06 | מאת: שלומי

בינואר כן היה לי תמסנים ונדבקתי בעגבת עשיתי בדיקה והיה לי rpr 1:4 ו vdrln חיובי, קבלתי טיפול. ב12.9 אחרי 8 חדושים מקבלת טיפול עשיתי בדיקה epr היה 1:2 ו vdrl שלילי. לפני חודש קיימתי יחסי מין לא מוגן (אני על פרפ), עשיתי בדיקה וה rpr היה 1:8. האם זה סימן שיש גבת חזורת?

שלום שלומי, 1. לא ברור לי א י ל ו תסמינים היו לך בינואר. 2. עדיין לא ברור לי האם היו לך תסמינים כלשהם גם בחודש האחרון. הרבה בריאות אפי

16/11/2023 | 20:55 | מאת: משה.tv

‎0כן בינואר היה פריחה ביחד ופצע בלשון. קבלתי טיפול של זריקה (1:4 rpr לפני טיפול(. אחרי 9 חודשים ב 12.9 עשיתי בדיקה חזורת ה vdrl היה שלילי ו epr היה 1:2. בהתחלת חודש אוקטובר היה לי יחס מיו לא מוגן עם בחור (אני על פרפ), אחרי שבועיים מקיום יחס מין היה לי פריחה ביד. אז חכיתי 5 שבועות וב 5.11 עשיתי עוד בדיקה וה rpr יצא 1:8. צריך טיפול?

שלום משה.tv, אני בעד בדיקת רופא/ה כדי לשקול מעורבות של מערכת העצבים המרכזית במחלה ומתן טיפול אנטיביוטי נוסף (למשל- שלוש זריקות של פניצילין בהפרש של שבוע זו מזו). הרבה בריאות אפי

17/11/2023 | 00:19 | מאת: משה.tv

איזה בדיקות מעורבות של מערכת העצבים המרכזית במחלה? אז יכול להיות הדבקה חזורת?

שלום משה.tv, 1. בדיקת רופא/ה. 2. ייתכן שנדבקת שוב, ייתכן שלא נרפאת לאחר האירוע הראשון, וייתכן שיש טעות באחת מבדיקות המעבדה שביצעת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות