ציפרודקס באי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/11/2023 | 15:55 | מאת: ברכה

שלום 1. מה הסיבה להגבלה באנטיביוטיקה כשיש אי ספיקת כליות? כי זה יכול להזיק לכליות או מסיבה אחרת? 2. דלקת בדרכי השתן למבוגרת (ללא תסמינים ברורים, אך תרבית חיובית ולוקוציטים בשתן) עם תפקוד כלייתי ירוד, קריאטנין 1.5.-1.6. נפרולוג אמר על אף שלא היו תסמינים ברורים לקחת ציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום למשל עשרה ימים. האם זה טיפול מקובל? מינון גבוה למצב כלייתי כזה? 3. האם טיפול אנטיביוטי כזה יכול להעלות רמת קריאטנין (זמני או קבוע)? תודה

שלום ברכה, 1. אי ספיקת כליות עשויה להחמיר את תופעות הלוואי של תרופות שמפונות מהגוף דרך הכליות, כגון 'ציפרודקס'. 2. אם מדובר רק בדלקת חיידקית של שלפוחית השתן אני הייתי מסתפק במינון של 250 מ"ג פעמיים ביום. 3. אי ספיקת כליות איננה נחשבת כתופעת לוואי שכיחה של 'ציפרודקס'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות