פוחדת לאחרונה מהדבקה ב HIV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/11/2023 | 19:27 | מאת: אחות

שלום. אני אחות מזה כשנה. יצא לי פעם אחת לטפל באדם נשא HIV פעיל ולמיטב זיכרוני פעלתי לפי נהלי הבטיחות. בנוסף, במסגרת עבודתי אני נחשפת לנוזלי גוף ודם. גם פה אני עומדת בכללי הבטיחות. אבל אני פוחדת ממש מהסיכון שלי להידבק מתישהו ממטופל שלי ב HIV. יצא לי פעם להיפצע מברזל מיטה של מטופל (לא נבדק כי לא היה מגע ידוע של דם או נוזל שלו) ובכללי אני מניחה שבמגע כל כך יום יומי יכולה להיווצר סיטואציה שלא אהיה מודעת אליה. מה הסיכון שלי להידבקות? האם ידועה סטטיסטיקה של הידבקות אנשי צוות רפואי? אני כל כך פוחדת שאני שוקלת לעזוב את העבודה שלי אחרי שהשקעתי בה שנים של לימודים ומאמץ ואחרי שהתחלתי להיות טובה בה סוף סוף. תודה לך על הזמן.

שלום אחות, הסיכוי של עובדי בריאות (שאינם מבצעים פעולות חודרניות מחד גיסא, והמקפידים על מדיניות ה'זהירות האוניברסלית' מאידך גיסא) להדבק ב- HIV מהחולים שלהם נחשב כנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות