קדחת q - אשמח להכוונה ולעצות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2023 | 19:42 | מאת: אלי

שלום דוקטור אני בן 37 מאובחן עם השימוטו כחודש אני סובל מתסמינים כגון: לחץ דם/דופק עולה יורד,כאבים ולחץ בחזה,זיעה,חולשה קשה,לחץ וכאבי ראש. בהתחלה זה היה לא נסבל...הייתי במיון 5 פעמים - לאחר בדיקות דם וצילום חזה לא נמצא חריג. יש לציין שערכי בלוטת התריס יצאו מאיזון דבר שלא היה לי שנים. עברתי במהלך החודש הזה אקו לב,סיטי ראש,הולטר לב,ועוד...ללא חריג למעט פעימה מוקדמת בהולטר. יש לציין שיש לי כאבים חזקים בחזה,והיו ימים אף שהרגשתי שאני עוד להתעלף . לפני שבוע בערך ביקשתי לעשות בדיקות דם -חשדתי שיש לי מחלת הנשיקה,אבל התברר שזו קדחת הQ לפי רופא המשפחה. בימים האחרונים ישנה הקלה יחסית בלב גם בלחץ דם וגם בדופק. בדיקות הדם: spotted fever lgg negatives spotted fever lgm >100 murine typhus lgg negatives murine typhus lgm >100 q fever 1 lgg 400 q fever 1 lgm negatives q fever 2 lgg 1600 q fever 2 lgm negatives הרופא רשם לי דוקסילין 100 מג פעמיים ביום למשך שבוע השאלה האם לפי ניסיונך יש סיכון כלשהו ללב? אני ספורטי ותנועה חשובה לי מאוד אני חושש שזה עלול להשפיע עלי משעותית. בנוסף אשמח לעצות ממך תודה רבה

שלום אלי, קדחת Q יכולה לפגוע גם במסתמי הלב. הבה נקווה שהטיפול שאתה מקבל ימנע זאת. דרך אגב, משך הטיפול המקובל ב'דוקסיצילין' בקדחת Q חדה הוא שבועיים ולא שבוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות