קרציות בהריון שבוע 18

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2023 | 17:14 | מאת: Aviv

לפני כחודש התארח אצלנו כלב לשעתיים לפני מסירה לאומנה. הכלב היה כשבועיים ברחוב והיה עליו מספר רב של קרציות. קיבל טיפול בכדור ברבקטו מספר שעות לפני שהגיע אלינו. לאחר שהלך גילינו מספר רב של קרציות על הרצפה ואף על הגוף של אישתי שתי קרציות שנפלו ממנה במקלחת (כנראה שלא הספיקו להדבק לגוף). מעבר לזה לא מצאנו על הגוף קרציות ואף לא הבחנו בעקיצה כשלהי. אתמול התברר לי שהכלב סובל מקדחת קרציות. אישתי בשבוע ה18 להריון ואני בחרדה ענקית על הנושא - האם יכול להשפיע על העובר? האם יתכן שנעקצה / יש לה קרציות על הגוף ולא שמנו לב. עשתה בדיקת דם כילק מסקירה ולא נמצא משהו חריג. אנחנו ממש בחרדה וחוששים מהקדחת שהתגלתה עליו למרות שאין אצלנו סימני עקיצה. נשמח לעיצה טובה

שלום Aviv, כדי לנסות לענות על שאלתך אני צריך את השם המדויק (בלועזית) של המחלה של הכלב. הרבה בריאות אפי

09/11/2023 | 18:35 | מאת: Av

אין כזו, הוא לא אובחן עם מחלה אלא עם זיהום כתוצאה מכמות הקרציות שהיו עליו. הכלב ללא תסמינים של קדחת, אלא זיהום שהתגלה בבדיקת דם והוא מטופל באנטיביוטיקה. תודה על המענה!

שלום Av, זיהום זו מחלה, וסביר שהוטרינר/ית שמטפל/ת בכלב נתן/ה לה שם (מאובחן או משוער). הרבה בריאות אפי

09/11/2023 | 23:42 | מאת: Av

תודה על המידע.אנסה לברר, זה מה שנמסר, קצת חוסר נעימות. ישהמלצות או תרחישים ומה עלול לגרום?המון בריאות.

שלום AV, העובדה שאשתך לא פיתחה תסמינים כלשהם במהלך החודש שחלף מאז המפגש שלה עם הכלב וקרציותיו מורידה את הסיכוי שהיא נדבקה ב'משהו' במהלך מפגש זה (ותומכת בכך גם העובדה שלא מצאתם על גופה קרציות או סימני עקיצה כלשהם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות