הדבקות אחרי חיסון חי מוחלש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/10/2023 | 19:45 | מאת: עדי

שלום הבן שלי קיבל היום בגיל 7 מנה שניה של mmrv , אבא שלי שנמצא איתנו בבית חולה כליות במידה והבן שלי יפתח תסמינים לאחר החיסון של שיעול נזלת חום פריחה- האם זה מסוכן לאבי? ובמידה ולא פתח תסמינים האם עדיין מדבק? כמו כן- מהן תוםיות הלוואי אחרי החיסון שאמורות להדליק נורה אדומה עבור הבן שלי הכוונה? תודה

שלום עדי, 1. בנך לא נחשב כמדבק עתה. 2. אם בנך יפתח חום, נזלת. שיעול ופריחה מומלצת בדיקת רופא. 3. תופעות הלוואי החמורות של ה- MMRV- כגון פרכוסים, ירידה ברמת הטסיות ותופעות אלרגיות - נחשבות נדירות ביותר. הרבה בריאות אפי

30/10/2023 | 07:49 | מאת: עדי

תודה על המענה. חום נזלת ופריחה הן לא תופעות לוואי נפוצות של החיסון? קראתי שאחרי 5 ימים זה יכול לקרות מדוע זה מצריך בדיקה? גם אם זה רק חום? תודה

שלום עדי, חום נזלת ופריחה הן לא תופעות לוואי נפוצות של החיסון. הרבה בריאות אפי

30/10/2023 | 12:37 | מאת: עדי

תודה. טוב לדעת.. באתרי קופות החולים כתוב שאלו תופעות הלוואי. מה הן כן תופעות החוואי הנפוצות? תודה שוב על המענה

שלום עדי, תופעת לוואי נפוצה היא כאב באזור ההזרקה. התופעות המתוארות בשאלתך (שיעול, נזלת, חום, פריחה) מופיעות רק בכ- 5% מהמתחסנים. הרבהבריאות אפי

30/10/2023 | 14:48 | מאת: עדי

תודה לך

מנהל פורום מחלות זיהומיות