איידס הדבקה דרך העיניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/10/2023 | 20:40 | מאת: לחוצה מאוד

שלום דר , האם יש מחקרים על הדבקה בנגיף האיידס דרך דם שבטעות השפריץ לעין של הבן אדם? אם כן מה התוצאות ואם יש מקרים שאתה באופן אישי מכיר שנדבקו כך?

שלום לחוצה מאד, אישית, אינני מכיר מישהו שנדבק ב'איידס' דרך התזה של דם לעיניים, אבל הדבקה כזאת נחשבת כאפשרית (ראי למשל https://journals.lww.com/aidsonline/Fulltext/2000/01280/HIV_1_infection_transmitted_by_serum_droplets_into.19.aspx). הרבה בריאות אפי

27/10/2023 | 12:56 | מאת: לחוצה מאוד

קראתי את המאמר. אז אפשר להידבק דרך עיניים. רציתי לדעת בדרך כלל מתי מופיעים תסמינים אחרי הדבקה? כי אני ממש לא יכולה לנשום

שלום לחוצה מאד, תסמינים הקשורים למחלת ה'איידס' יכולים להופיע רק מספר שנים לאחר ההדבקה ב- HIV. הרבה בריאות אפי

27/10/2023 | 13:33 | מאת: המשך

אז תסמינים לא יכולים להופיע אחרי 10 ימים? כי אני ממש לא יכולה לנשןם. קשה לי לנשום

לאחר 10 ימים ממועד החשיפה לנגיף ה'איידס' עדיין לא מופיעים תסמיני המחלה.

27/10/2023 | 16:29 | מאת: לחוצה מאוד

אז שתי שאלות למה קשה לי לנשום?? שתיים: אם המועד לבדיקת האיידס היא אפשרית אחרי 20 יום ואמינה כביכול שזה מעט מאוד זמן אז איך התסמינים לא מופיעים בפרק זמן הזה?

שלום לחוצה מאד, 1. לקשיי נשימה יש סיבות אפשריות רבות. אחת מהן היא חרדה, ובנוגע לכל השאר אני ממליץ לך לפנות לפורום של רופא/ת ריאות (פולמונולוג/ית). 2. זו הפתופיזיולוגיה של המחלה. הרבה בריאות אפי

27/10/2023 | 21:42 | מאת: שאלה אחרונה

האם אתה יכול להסביר לי למה באתר של הכללית ושל מכבי כתוב:״ אצל חלק מהנדבקים יכולים להופיע בשבועות הראשונים לאחר ההדבקה תסמינים של מחלה דמוית שפעת כמו חום, בלוטות לימפה מוגדלות, כאבי גרון, כאבי ראש, כיבים בפה או באיברי המין״??

שלום, "מחלת HIV חריפה" מופיעה בד"כ רק לאחר כשבועיים ממועד ההדבקה (ולא לאחר 10 ימים) ולא מתבטאת בקוצר נשימה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות