הדבקה בוירוס דרכי נשימה עליונות RSV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/10/2023 | 16:39 | מאת: נדב

שלום דוקטור עובד שלי שהיה בחופשה ארוכה בתאילנד נדבק שם עם כל משפחתו בדלקת של דרכי הנשימה העליונות והם היו שם בבית חולים ויצאו חיוביים בבדיקה ל RSV. הבנתי שמדובר בוירוס מאוד מאוד מדבק, ובמשרד שלנו ישנם אנשים בסיכון. הוא טוען שהוא כבר מרגיש טוב ויש לו רק שאריות שיעול. הוא יצא חיובי בבדיקה בתאריך 15.10. לדעתך המקצועית באיזה תאריך ניתן לאשר לו לחזור למשרד בלי סכנה שהוא יהיה מדבק לאחרים?

25/10/2023 | 17:02 | מאת: נדב

תיקון : דלקת דרכי נשימה תחתונות

שלום נדב, אנשים החולים ב- RSV בד"כ מדבקים עד כ-8 ימים מתחילת המחלה, אבל את שאלתך עליך להפנות לרופא/ה תעסוקתי/ת. הרבה בריאות אפי

26/10/2023 | 22:37 | מאת: נדב

שלום דוקטור לא אכפת לי מעניינים של חוקי עבודה. לעובד יש אפשרות לעבוד מהבית ואני לא רוצה שהוא ידביק אנשים במשרד. באיזה תאריך לאפשר לו לחזור ככה שהוא *בוודאות* לא יהיה יותר מדבק? תודה

שלום נדב, הנתונים הרפואיים נמסרו לך בתשובתי הקודמת, וההחלטה היא בידך. הרבה בריאות אפי

27/10/2023 | 07:22 | מאת: נדב

כתבת כ-8 ימים. אז במידה ועברו 14 יום האם בוודאות מוחלטת הוא לא מדבק? תודה

ראה את תשובותיי הקודמות

מנהל פורום מחלות זיהומיות