הדברה במחלות מדבקות באופן הבא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2023 | 19:31 | מאת: אילן

שלום ד״ר הלפרין, יצא לי להיות בבסיס צבא של יחידת קבורה של צה״ל, בו עוסקים בטיפול בגופות הרבות שמגיעות מהעוטף. הייתי רק עם החיילים ולא איפה שמטפלים בגופות, כשהם עם המדים שלהם. השאלה שלי, אחרי טיפול בגופות במצבים קשים כאלה, האם מסוכן לי להיות לידם אם הם עדין עם מדים? או שהם שמים על עצמם הגנה נוספת בזמן הטיפול? הייתי שם בזמן שהם אכלו ועשו עוד דברים, לכן אני תוהה, נשמע לי הגיוני שישמרו גם על עצמם קודם כל. אני שואל לגבי הדבקה במחלות כמו איידס, הפטיטיס b, הפטיטיס c או דברים אחרים. תודה רבה לך

22/10/2023 | 19:33 | מאת: אילן

אני שואל לגבי עצמי, האם זה מסוכן להיות לידם ולגעת בבגדים שלהם או חפצים שלהם לצורך הענין.

שלום אילן, הדבקה ב'איידס' או ב'הפטיטיס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

23/10/2023 | 00:34 | מאת: אילן

התשובה שלך רלוונטית גם אם הם עושים את האיסוף מהשטח של הגופות?

23/10/2023 | 21:02 | מאת: אילן

ועוד שאלה בנוסף - אם הם מסתובבים בשטח ואח״כ הנעליים שלהם נוגעות בי? תודה רבה

תשובתי לעיל מתיחסת גם לשני התרחישים הנוספים המוזכרים בשאלתך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות