איך להתנהג אחרי חיסון קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2023 | 13:04 | מאת: לאה

שלום פרופסור הלפרין אני מטפלת באלמן עם אלצהיימר מתקדם שבנוסף יש לו קטטר שתן קבוע וצמיחה בתרבית שתן שלא מטופלת בהעדר זיהום פעיל. הוא לא תקשורתי ולא יכול לתת אנמנזה על מצבו. מחר הוא צפוי לקבל את חיסון הקורונה החדש של מודרנה. כיצד אני אמורה לנהוג לאחר שיעלה לו החום? כיצד ניתן יהיה לדעת אם זה בגלל החיסון או שחלילה החיסון ימסך זיהום בשתן שתמיד עלול טפו טפו לקרות? כיצד יש לנהוג כדי מצד אחד לא לתת טיפול אנטיביוטי מיותר שגם ככה יש לו חיידקים מאוד עמידים לעומת לאחר במתן טיפול?

שלום לאה, 1. אם יעלה לו החום לאחר ההתחסנות, והחום הזה יפריע לו, אפשר יהיה לתת לו משהו - כגון אקמול - להורדת החום. 2. אם יהיה חשד לזיהום בדרכי השתן- מומלץ יהיה להתייעץ עם רופא/ת המשפחה שלו בנוגע להמשך הברור והטיפול. הרבה בריאות אפי

22/10/2023 | 14:11 | מאת: לאה

השאלה היא איך אפשר לדעת אם יש חשד לזיהום בדרכי השתן או לא - כאשר לרוב התסמין היחיד שאצלו שרואים לזיהום בדרכי השתן הוא חום. מתי אפשר לחכות ולראות אם החום עובר והוא בגלל החיסון ומתי יהיה צורך להתחיל טיפול אנטיביוטי?

שלום לאה, אין כללים חד משמעיים בנושא אך חום שמופיע לאחר חיסון בד"כ חולף עצמונית בתוך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות