השפריץ לי דם בעין של נשא hiv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/10/2023 | 17:33 | מאת: לימור

בעת ניקוי שיננית בטעות השפריץ לי דם בעין של נשא hiv. האם זה מדבק?

16/10/2023 | 18:04 | מאת: אני

אסור להם להגיד אם המטופל נשא עקב סודיות רפואית. למה הסקת את זה? חוץ מזה שהשיננית תמיד מחטאת לפני כל לקוח. אם את בחרדות תמיד תקבעי להיות הראשונה בתור

שלום לימור, אם הדם הטרי הכיל כמות משמעותית של HIV (למשל, בגלל שהנשא איננו מטופל כהלכה) אז יש סיכוי מסוים (גם אם נמוך מאד) להדבקה. הרבה בריאות אפי

16/10/2023 | 23:57 | מאת: לימור

אני מאוד חרדתית. נגיד נניח שהבן אדם לא מטופל. וזה שפריץ של שניה מה האחוז ? ומה אתה חושב אילו זה היה קורה לך חס וחלילה?

שלום לימור, אני חושש שאין ביכולתי לכמת את הסיכוי אך באופן גס הוא לא נחשב כגבוה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות