הדבקות בסטרפטוקוק מנשאים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/10/2023 | 17:07 | מאת: עדי

שלום. אשמח למענה על השאלה הבאה בהנחה שיש ילד שהוא נשא תמידי של סטרפטוקוק, האם הוא כל הזמן מדבק גם כשאינו חולה? יש לבן שלי חבר שהוא נשא של סטרפטוקוק ומידי כמה זמן חולה ומקבל אנטיביוטיקה כרגע הוא לא חולה פעיל, אבל היום הוא התעטש על הפנים של הבן שלי האם הבן שלי יכול להדבק ככה? מנשא של סטרפטוקוק שכרגע אינו חולה? תודה

שלום עדי, ילד שהוא נשא של 'סטרפטוקוקוס' מקבוצה A נחשב כמדבק גם כשהוא לא חולה. הרבה בריאות אפי

16/10/2023 | 23:15 | מאת: עדי

אז אם לבן שלי יש חבר שהוא נשא והוא במגע יומי קרוב אליו,,מתעטש לידו, לעיתים משתעל, חולקים שקית חטיף וכו, הבן שלי כל הזמן בפוטנציאל להדבק? והאם יש דרך למנוע מהבן שלי להדבק בזה? כל פעם?

שלום עדי, אני מכיר שתי דרכים: 1. לחסל את מצב הנשאות של החבר. 2. למנוע פגישה של בנך עם החבר כל עוד הוא נשא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות