לא מחוסנת לטוקסופלזמה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/10/2023 | 14:31 | מאת: יעל

שלום, שבוע 23. היום הייתי בסופר וכאשר בחרתי ירקות פתאום ראיתח שהיד שלי מכוסה בחרא או בוץ קשה להגיד. מיד ניקיתי את היד במגבון אלכוהול וכשחזרתי הביתה שטפתי את היד כמה דקות במים וסבון. קראתי שניתן להידבק בטוקסופלזמה על ידי מגע בצואת חתולים. בהנחה וזה צואה נגועה, מה הסיכוי להידבק? מה ההשלכות על העובר בשבוע 23, תוך כמה זמן לעשות בדיקת דם? אני ממש חוששת

שלום יעל, הדבקה ב'טוקסופלזמה' בהמהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות