אסקזול- האם יכול להתאים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/10/2023 | 22:53 | מאת: חן

שלום רב ותודה מראש על האפשרות לשאול, לפני תקופה הבחנתי בתולעים בפי טבעת בצבע לבן, לא יודעת מה הסוג. הרופא רשם לי וורמוקס, ללא תועלת! גם במשך הטיפול התולעים לא הושמדו. עשיתי בדיקת צואה אך הממצאים שליליים. למרות שאני יודעת בוודאות שיש לי. אני כבר סובלת חודש אין לי כוח לעשות עוד בדיקות. האם אסקזול יכול לעזור? האם זה שונה באיזה סוג תולעים מדובר? תודה רבה,

שלום חן, לפי תיאורך, כנראה מדובר ב'אנטרוביוס ורמיקולאריס'. 'אלבנדזול' ('אסקזול') הינה תרופה מקובלת כטיפול בזיהום שנגרם ע"י תולעים אלו. הרבה בריאות אפי

15/10/2023 | 18:53 | מאת: חן

תודה רבה על המענה, קראתי במקום שאם התולעים מפתחות עמידות לוורמוקס (שלא עזר לי), סביר להניח שהן יהיו עמידות גם לאלבנדזול. האם זה נכון? אם כן מה ניתן לעשות?

שלום חן, אכן, זה סביר. במקרה כזה אפשר לנסות תרופה בשם Pyrantel pamoate. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות