חידק חוזר בגרון - מה אפשר לעשות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/10/2023 | 00:25 | מאת: גלית

שלום הבן שלי (כמעט בן 12) סובל לאחרונה מדלקת גרון סטרפטוקוקוס A בתדירות גבוהה בתוך ארבעה חודשים (מאי עד ספטמבר) סבל מדלקת גרון (STREP.BETA HEMOLYT.GR. A) שחזרה 4 פעמים. נטל בפעמיים הראשונות מוקסיפן, בפעם השלישית אזניל ובפעם הרביעית מוקסיפן. נטל בוודאות את כל הטיפול בכל פעם ללא פספוסים. בשל ילדה אחרת שלי שסובלת מP-FAPA וסבלה גם היא פעמיים בתוך חודש מדלקת גרון חיידקית, הראומטלוג שלה ביקש שכל בני המשפחה יערכו משטח גרון לאחר שיושלם הטיפול האנטיביוטי לבחון אפשרות של נשאות בין בני הבית. בבדיקה זו התברר שהאף אחד אינו נשא והבן בן ה - 11 קיבל תשובה שלילית (NORMAL FLORA). אם כן, אני תוהה מה אפשר לעשות על מנת למנוע מהילד להידבק שוב ושוב ולהדביק את אחותו. הבעיה היא שכילדה המאובחנת בפי-פאפא דלקת הגרון מעוררת את ההתקפים והם מסבים לה סבל רב כאשר היא חשה ברע מדלקת הגרון וכאשר מתאוששת על ידי האנטיביוטיקה שוב בתוך יום - יומיים סובלת מהתקף. אנו נמנעים ממתן סטרואידים ולכן הסבל מתמשך על פני כארבעה ימים נוספים (בשוטף הפי-פאפא מאוזנת בעזרת קולכיצין). לכן, חשוב לי מאוד למנוע מאחיה הגדול לחלות בדלקת גרון שוב. גם לילד עצמו מדובר בחוויה לא נעימה המשביתה אותו בכל פעם למספר ימים. אציין, כי אנו מקפידים מאוד להפריד את כלי האוכל ומברשות השיניים, אך ללא הועיל. האם ישנו טיפול אנטיביוטי מסיבי יותר שניתן לתת לילד בפעם הבאה או טיפול מניעתי כלשהו למרות שאינו נשא? נ.ב. אינני יודעת האם זה רלוונטי - אך בבדיקה שערכנו לכל בני המשפחה במטרה לבדוק נשאות לחידק שני ילדים קיבלו תשובה של - STREP.BETA HEMOLYTICUS NON A. אחד משני הילדים הללו היה עם סטרפטוקוקוס לפני עשרה ימים וסיים כעת טיפול במוקסיפן והשני היה עם STREP.BETA HEMOLYTICUS NON A גם במשטח שערך לפני 3 חודשים (אז ביצע הרופא משטח גרון בגלל מעט אודם - ללא כאב גרון). אני חוששת שהילדים הללו ידביקו את הילדה עם הפי-פאפא שכן לדברי הראומטולוג המטפל בה וכפי שנוכחנו לראות בעבר כל סטרס לגוף עשוי להביא התקף של פי-פאפא. מה עושים? מתנצלת מראש על אורך השאלה אך אני באמת מאוד מבולבלת. אודה מאוד לתשובתך.

שלום גלית, אם אף אחד מבני משפחתכם איננו נשא של 'סטרפטוקוקוס מקבוצה A', סביר שהילד נדבק בחיידק במהלך מגעיו עם ילדים אחרים, למשל אחד/ת (או יותר) מבני/ות כתתו. במקרה כזה טיפול - במקביל - באותם ילדים נשאים יכול לעזור. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות