נטילת אקמול לאחר החיסון החדש של מודרנה לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/10/2023 | 20:04 | מאת: תום

שלום דוקטור כמה זמן 1) לאחר נטילת מנת החיסון החדשה של מודרנה כנגד הקורונה 2) לאחר הופעת חום כתוצאה ממנה זאת לדעתך בטוח מספיק לקחת אקמול מבלי לפגוע ביעילות החיסון?

שלום תום, איננה מכיר פגיעה שגורמת נטילת אקמול ליעילות החיסון של 'מודרנה' כנגד ה'קורונה'. הרבה בריאות אפי

12/10/2023 | 10:49 | מאת: תום

שלום דוקטור אפי יש כח מיני מאמרים ברשת שרובם אומרים שהיעילות נפגעת אם נוטלים אקמול לפני החיסון וחלקם גם אומרים שהיא נפגעת אם נוטלים אחרי החיסון לדוגמה אני מצטט: And there is some evidence to suggest that if they’re taken within six to eight hours of the vaccine being administered there can be a reduced effect on the immune response to the vaccine מהמאמר הזה: https://www.theaustralian.com.au/breaking-news/shock-finding-on-taking-painkillers-after-vaccine/news-story/ee70f41524bc4ba02da1baa157f68c3e והנה עוד מאמרים: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5027726/ אני קיבלתי את החיסון אתמול ב 18:00 בערב ועכשיו כבר יש לי חום של 38 מעלות וחולשה כללית גדולה. כיצד אתה מתרשם מהטענות במאמרים והאם לו קרוב משפחתך היה במקומי היית ממליץ לו לקחת אקמול או מוריד חום אחר במצב זה? האם אתה היית לוקח? איך אפשר לדעת כמה שעות אחרי החיסון בטוח איו השפעה שלילית לקחת? תודה

שלום, לו אני הייתי מרגיש צורך להוריד חום (או להפחית כאב) לאחר התחסנות הייתי לוקח תרופות מתאימות (כגון 'אקמול') בלי קשר לאמור בכל המאמרים המצוטטים בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות