בדיקות אחרי שריטת חתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2023 | 13:38 | מאת: מיכל

שלום. איזה בדיקות נדרש לבצע אחרי שריטת חתול רחוב עם דימום ? האם ניתן לבצע בדיקת ברטונלה אם לא התנפחו בלוטות לימפה ואם אני לוקחת אנטיביוטיקה ? מה עם פסטורלה ? טוקסופלסמה ? האם אלה בדיקות דם ? איזה עוד בדיקות יש לבצע ? האם יש בדיקת נוגדנים לכלבת ? תודה.

שלום מיכל, 1. קיימות בדיקות נוגדנים לכלבת אבל הן לא רלוונטיות לנבדק שנשרט/ננשך. במקרה שיש חשד לחשיפה לבע"ח נגוע בכלבת יש לתת חיסונים מידיים. 2. לעומת זאת, מחלת שרטת החתול יכולה להיות מאובחנת בעזרת נוגדנים ל'ברטונלה'. 3. אין זה סביר ש'טוקסופלאזמה' ו'פסטורלה' יעברו לאדם דרך שריטת חתול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות