חדירת מחא באיזור לא נקי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2023 | 11:14 | מאת: מירב

הי, קיבלתי עירוי נוזלים והאחות החדירה את המחט ולא חיטאה את האיזור קודם.. היה רעש ובלגאן במוקד ואיבדה ריכוז. כששאלתי אותה אם זה מסוכן אמרה שלא. האם אפשר לחטוף זיהום? אני יודעת שיש על העור כל מיני חיידקים ולכלוכים שיכולים ככה לחדור לדם התשובה שלה לא ממש הרגיעה אשמח להבין יותר והאם הסבירות לכך גבוהה? תודה

10/10/2023 | 11:58 | מאת: מירב

רק לחדד האחות היתה עם כפפות, אך האיזור לא חוטא לפני כניסת המחט עברו מאז 3 שעות.. מהם התסמינים שעלי לשים לב? חלילה במקרה של ספסיס אלח דם- זה יתחיל עם אודם באיזור ואז חום חולשה וכו ? תוך כמה זמן זה קורה מרגע העירוי?

שלום מירב, במקרה כמו זה המתואר בשאלתך יתכן זיהום בחיידקי העור. הביטוי המקובל לזיהום כזה הוא חום ו/או כאב/אודם/נפיחות מקומיים המתפתחים בתוך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

10/10/2023 | 13:56 | מאת: מירב

תודה זה מסוכן? יכול לגרום לאלח דם? זה חייב להיות מלווה בנפיחות/אודם במקום או שהמקום יכול להראות אגיל ועדיין זה יקרה? תודה

שלום מירב, יכול לגרום לאלח דם (גם בלי סימנים מקומיים) אבל הסיכוי לכך לא נחשב כגבוה. הרבה בריאות אפי

10/10/2023 | 15:22 | מאת: מירב

תודה על המענה וגם לאלח דם יקח כמה ימים להתפתח או שזה עניין של שעות?

שעות עד ימים- תלוי בחיידק.

10/10/2023 | 16:08 | מאת: מירב

תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות