התפרצות חצבת וחיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/10/2023 | 16:34 | מאת: עדי

הי דר הלפרין. הבן שלי בן 8 ומחוסן במנה אחת של חצבת לפי שגרת חיסונים.. הוא עדיין לא קיבל את החיסון השני של כתה א לאור גילוי מקרי החצבת בתל אביב.. תוך כמה זמן מקבלת החיסון השני הוא יחשב כמוגן ב100%? כמה ימים/ שבועות? כמו כן- האם מי שמחוסן במנה אחת ונדבק יכול לחלות בsspe? או שזה רק מי שלא חוסן כלל? ומי בסיכון לחלות בזה? תודה

שלום עדי, 1. סביר שבתוך שבוע-שבועיים ממועד קבלת החיסון השני בנך יהיה מוגן בצורה טובה מהדבקה בחצבת. 2. כל חולה חצבת יכול לפתח את סיבוכי המחלה. יחד עם זאת, הסיכוי לפתח SSPE נחשב כנמוך מאד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות