תופעות לוואי לחיסון לשפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/10/2023 | 23:44 | מאת: בן 80

לפני 36 שעות חוסנתי נגד שפעת (בחיסון הרגיל, לא בחיסון המתוגבר המיועד לגיל השלישי). אין אודם, נפיחות, כאב, חום ולא שום תסמין אחר. האם מהעדר תסמינים לאחר חיסון ניתן להסיק שהחיסון לא ממש הפעיל את מערכת החיסון שלי נגד נגיף השפעת? כמובן שניתן לבדוק את רמת הנוגדנים נגד הנגיף אבל זה לא נעשה בקופת חולים. האם יש מחקרים שבדקו קורלציה בין תסמינים פוסט חיסון ויעילות החיסון?

שלום בן 80, אינני מכיר מחקר שהוכיח שהעדר תסמינים לאחר התחסנות מהווה עדות לכך שהחיסון לא ממש הפעיל את מערכת החיסון של המתחסן/ת נגד נגיף השפעת. הרבה בריאות אפי

06/10/2023 | 10:59 | מאת: בן 80

תודה. האם יש מחקרים על חיסונים אחרים?

אינני מכיר כאלו

אני מכיר רק מחקרים שהראו (למשל ב- COVID) ש א י ן הבדל משמעותי בתגובה החיסונית בין מתחסנים שפיתחו תופעות לוואי לאחר ההתחסנות לבין מתחסנים שלא פיתחו תופעות לוואי כאלו.

06/10/2023 | 14:39 | מאת: בן 80

האם במחקרים שאתה מתייחס אליהם, רמת התגובה החיסונית לאחר החיסון נמדדה רק על פי רמת הנוגדנים או גם על פי הפחתה בתחלואה ובתמותה (שזה נתון חשוב יותר)?

06/10/2023 | 15:05 | מאת: בן 80

סליחה על הטרטור אבל הנושא מעניין אותי... חיפשתי באתר המדעי PUBMED ומצאתי מספר מחקרים על קורונה שדווקא הראו קורלציה בין תופעות הלוואי של החיסון לבין רמת הנוגדנים. אחד מהם הוא מחקר ישראלי. Correlation between Adverse Events and Antibody Titers among Healthcare Workers Vaccinated with BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccine https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36016109/

ומולם יש מחקרים אחרים שלא מוצאים קשר דומה, למשל- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8759445/ בכל מקרה ולשאלתך לעיל, אינני מכיר מחקר שהוכיח קשר בין הופעת תופעות הלוואי לחיסון לבין שיפור בתפקוד המערכת החיסונית כנגד ה'קורונה' (או השפעת, בשאלתך המקורית) ו/או ירידה בתחלואה מהנגיף.

מנהל פורום מחלות זיהומיות