שאלה על מברשת שמשמשת לשטיפת חלקי משאבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/10/2023 | 22:23 | מאת: אסי

שלום ד״ר הייתי אצל חברים שהאישה מניקה וגם שואבת, שטפתי ידיים בכיור ואחרי שסיימתי היד שלי נגעה קצת במברשת כזו של שטיפת בקבוקים, לא נתתי לזה חשיבות והמשכתי לאכול עם הידיים (בלי ששטפתי) ולגעת בפנים וכו׳ אח״כ ראיתי שעם המברשת הזו היא שוטפת את הבקבוק עם החלב השאוב וחלקים של המשאבה. המברשת היתה מונחת ליד הכיור. אני מניח שהיא נשטפת מן הסתם יחד עם סבון, אבל האם דרך המברשת הזו יכולים לעבור וירוסים שעוברים בחלב כמו איידס או הפטיטיס? ומה עם השערות של המברשת טיפה לחצו כזה על העור? כי זה לא ממש דוקר, אבל הרגשה כזו בגלל שזה שיערות פלסטיק כאלה. תודה רבה!

שלום אסי, הדבקה ב'איידס' או ב'הפטיטס' במהלך התרחיש המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות