חיסוניות מקורונה מחיסון או הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/10/2023 | 14:34 | מאת: עומר

דר שלום רב, האם מי שהתחסן 4 פעמים ועכשיו אמור לקבל חיסון 5 לקורונה, נחשב מחוסן מלא או רק מי שנדבק בקורונה. האם חיסון מלא משמעו שהגוף יכיר את כל חלבון הוירוס כלומר הידבקות ולא רק את הספייק מחיסון? תודה רבה וחג שמח

שלום עומר, מבחינה רפואית, גם מי שחלה בעבר ב'קורונה' וגם מי שקיבל 4 חיסונים כנגד מחלה זו איננו מוגן מפני הדבקה עתידית בנגיף. מבחינה מנהלית/בירוקרטית, ההגדרה של 'מחוסן כהלכה' משתנה ממדינה למדינה ומעת לעת. הרבה בריאות אפי

06/10/2023 | 10:45 | מאת: עומר

תודה על התשובה השאלה אם חסינות הגוף ממחלה טובה יותר מחסינות מהחיסון בגלל חשיפה לכל חלבון הוירוס ולא רק לספייק? תודה

שלום עומר, הדעות על כך חלוקות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות