תרבית שתן KLUYVERA CRYOCRESCENS

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2023 | 23:39 | מאת: נועה

שלום בהמשך לשאלה שנשאלה לפני כמה ימים. אישה מבוגרת, בעקבות כאב לא ברור באזור יציאת השתן מלפני 4 ימים, לא דווקא בזמן מתן שתן, וללא תסמינים נוספים, בוצעה בדיקות דם ושתן. ספירת דם תקינה. בדיקת שתן כללית - לויקוציטים 500+++ אריתירוציטים - 0.03+ היום הגיעו תוצאות של תרבית שתן. החיידק שנמצא: KLUYVERA CRYOCRESCENS ויש רשימה של סוגי אנטיביוטיקה. כ"כ יש את הנתון הבא: URINE CULTURE COUNT-50E4 CFU/ML מאחר ואין תסמינים מיוחדים מלבד מה שהיה, איך מתייחסים לזה? החיידק הזה הוא ממקור של מערכת השתן או חיצוני מהעור? הרופא במוקד הטלפוני של קופ"ח אמר לא לטפל אנטיביוטית אם אין תסמינים חד משמעיים, על אף התרבית והלויקוציטים המוגברים, מאחר והתפקוד הכלייתי כעת ירוד (בגלל תרופה כלשהי) אז לא כדאי להתעסק עם אנטיביוטיקה אם לא חייבים. יש לציין שלפני כמה חודשים בתרבית שתן החיידק הזה גם היה. ואמרו שלא לטפל כי לא היו תסמינים. האם יכול להיות שהחיידק הזה יושב כבר הרבה זמן ולא נעלם? זה דורש בירור? טיפול? הוא יכול לגרום לנזקים? לחיידק הזה יכול להיות קשר לירידה בתפקוד הכלייתי?

שלום נועה, 1. אינני יודע בוודאות האם החיידק הוא הגורם לתסמין ("כאב לא ברור באזור יציאת השתן") או לא, אך השילוב של תסמין זה עם לויקוציטים רבים בבדיקת השתן הכללית ועם צמיחת החיידק בתרבית השתן (בפעם השניה ברציפות!) מעלה חשד שאכן מדובר בזיהום בדרכי השתן. 2. אני חושש שאין ביכולתי גם לאשר או לשלול שהירידה בתפקוד הכלייתי נגרמה ע"י זיהום כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות