טמפרטורת המקרר עלתה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2023 | 18:11 | מאת: ליבי

היי, אני בהריון בטרימסטר שני בטעות לא סגרתי את הדלת של הפריזר לכמה שעות. המוצרים שהיו בפריזר כנראה אבודים אבל מה שקרה שעקב כך, טמפרטורת המקרר עלתה כדי לווסת את טמפרטורת הפריזר (יש לי מד טמפרטורה). כעת הטמפרטורה של המקרר היא 12 מעלות במקום 8 בד"כ (מבינה שטמפרטורה תקינה היא בין 2-8). מהה דינם של המוצרים שנשארו במקרר? יש ביצים, גבינות, חלב שיבולת, תפוחים, שמנת חמוצה. לגבי הביצים, האם ניתן להשתמש בהנחה והתאריך האחרון לשיווק (לא בקירור) זה עוד מספר ימים? אני מבינה שביצים גם יכולים להיות בחוץ מה לגבי חלב שיבולת? גבינות שמנת, גבינה צהובה, שמנת חמוצה? האם דינם להיזרק? מנסה להבין האם מחלות זיהומיות חלילה יכולות להתפתח עקב כך ובפרט אצל נשים בהריון. אם יש סיכון כלשהו, אני לא אצרוך את המוצרים תודה רבה

שלום ליבי, אינני מומחה מספיק בשימור המוצרים המוזכרים בשאלתך בקירור, ואת ההחלטה האם להשמש בהם או לזרוק אותם תצטרכי לקבל בעצמך. חשוב לזכור בקשר לכך שלא כל מוצר שלא נשמר בתנאים האופטימאלים הוא בהכרח מזוהם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות