כמה זמן חיידקים כאלו יכולים לשרוד בחדר ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/09/2023 | 20:27 | מאת: אנונימית

שבוע טוב רציתי לשאול על חיידקים מסוג זה כמה זמן הם יכולים לשרוד על סדין על חפצים וכו סיפרתי לך שאחיינית שלי בת ה4 היא ליטפה את הכלבה וישלי פה גם עכברים בבית לא יודעת אם יש לה איזה משהו באיבר או משהו אני גם נמנעת ללטף אותם הרבה רק בראש או עם הרגל האחיינית שלי ליטפה את הכלבה באיזור הבטן ובגלל שהכל קרוב אז היא גם ליטפה איפה שהאיבר שלה עם הבטן והכל צעקתי עליה והסברתי לה שזה חיידקים ושתשטוף ידיים אבל לא רחצה ואז היא באה אליי לחדר נגעה במגבת שהוחלפה בערב אבל גם נגעתי בה ונגעתי בדברים היא ישבה על המיטה נגעה בסדין נגעה לי בחפצים האישיים בידית ובהכל ובשולחן לגבי סדין החלפתי אותו כבר כי בגלל מקרה אחר אבל עבר כמה ימים מאז הוא היה נראה נקי למרות שהיא נגעה לה שם ובבטן מפחדת שבמהלך זה קיבלתי מחלה כמה זמן החיידקים שורדים על הסדין ועל שאר הדברים? לצערי אסור לי לחטאות כלום כי ישלי סטריליות והייתי מחטאת המון ואמרו לי לא לחטאות כי זה גורם לפחדים וחרדות וניקיון אובססיבי מידי אני יותר אשמר בהמשך אבל כמה זמן בחום של ישראל החיידקים מהאיבר שלה שהיא נגעה ישרדו לי על השולחן וכל החפצים והידיות ?

שלום אנונימית, חיידקים יכולים לשרוד על בגדים, מצעים וחפצים שונים, במזג האוויר הקיים כיום בארץ, במשך שעות עד ימים. הרבה בריאות אפי

01/10/2023 | 01:06 | מאת: אנונימית

דוקטור אפריים אין עליך ולגבי בגדים בארון שנגעו בהם ולא ילבשו אותם במשך שבועיים כן אפשרי לשים אותם הם לא מידבקים? יופי מעולה אז אתה אומר שבחורף המצב על הפנים מבחינת חיידקים? חחח

01/10/2023 | 01:07 | מאת: אנונימית

במידה והיא גם נגעכ לי בהם אחרי שליטפה אותה שם בבטן ובאיבר היא כל דבר בודקת ומחטטת ואני קצת חרדתית

לא סביר שהחיידקים ישרדו שבועיים על הבגדים

מנהל פורום מחלות זיהומיות