ורמוקס לא עוזר - מה לעשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/09/2023 | 15:21 | מאת: הילה

שלום רב, לפני כ10 ימים הרגשתי גירויים בפי טבעת, מדובר בתולעים בצבע לבן, איני יודעת מה הסוג. הרופא רשם לי ורמוקס, לקחתי 6 כדורים, כל יום פעמיים בבוקר ובערב, למשך 3 ימים, יש לציין שבמשך כל התקופה התסמינים לא נעלמו וביום הרביעי עדיין ראיתי תולעים ולכן לקחתי עוד 3 כדורים, 2 באותו יום בבוקר ובערב וביום החמישי כדור בבוקר, כלומר 9 כדורים ברצף, התסמינים לא נעלמו. בן זוגי לא מרגיש בתסמינים אך לקח 3 כדורים ורמוקס כל יום כדור עשיתי בדיקת צואה לזיהוי תולעים, לא נמצא בבדיקה כי אני סובלת מתולעים אני דואגת להיגיינה באופן מוגזם, כביסה בטמפרטורה של 60 ו90 ושטיפת ידיים בסבון. וזה כבר מתחיל להדאיג למה זה לא נעלם!  השאלה שלי 1. למה זה לא נעלם מורמוקס? 2. למה בבדיקה לא נמצא כי קיים תולעים למרות שאני מרגישה את התסמינים ואני רואה תולעים בצואה?  3. לאן צריך לפנות? 4. מה הטמפרטורה שכדאי לכבס בה את הבגדים, הרסתי את כל הבגדים שלי

שלום הילה, 1. אם מדובר בתולעים מסוג 'אנטרוביוס ורמיקולריס', מומלץ לקחת טיפול נוסף כ-10 ימים עד שבועיים לאחר הטיפול הראשון. בנוסף, מומלץ לההחליף מצעים ובגדי שינה מדי יום. 2. בדיקת צואה במעבדה איננה נחשבת כיעילה לאבחון תולעים אלו. 3. אם הבעיה איננה נפתרת את יכולה להמשיך מעקב ובירור בעזרת רופא/ת המשפחה שלך. 4. מומלץ לכבס בגדים בהתאם להוראות היצרן שלהם. הרבה בריאות אפי

01/10/2023 | 09:21 | מאת: הילה

תודה רבה על התייחסותך אשמח להבין ממך לגבי שאלות נוספות 1. הורמוקס לא עזר בפעם הראשונה, התולעים לא מתו, אני יודעת שיש צורך לקחת שוב ביום ה10, העניין הוא שורמוקוס לא עזר בפעם הראשונה למרות שלקחתי ימים ברצף (זה לא שהתולעים חזרו הם פשוט לא מתו) האם קיים דבר כזה שהתרופה אינה מתאימה לגוף/ תולעים שיש לי? והאם יש תרופה נוספת בארץ? 2. לגבי בגדים, אני מכבסת בכל מה שאני לובשת לאחר כל שימוש, אבל אני מבינה שיש צורך לכבס בטמפרטורה גבוהה, האם 40 זה מספיק? האם זה שונה אם מדובר בבגדים או מצעים/מגבות? 3. בעלי אינו מרגיש תסמינים, יכול להיות שיש לו תולעים אך אין לו תסמינים? 4. האם ביצים יכולים להישאר על שטחים כמו אמבטיה? נגיד כאשר אני מתקלחת ואני עושה זאת המון, האם אני צריכה להקפיד שהביצים לא ישארו על השטח של האמבטיה וכך יעברו לרגליים ומשם לכל מקום? 5. כמה זמן לוקח לביצה מאז הבליעה לבקוע ולהרגיש תסמינים? אני שואלת כי חשוב לציין שהייתי בחו״ל לפני כחודש, יכול להיות שזה מאז? עבר חודש מאז שהרגשתי את התסמינים. להזכיר כי בבדיקת צואה לא נראו תולעים כדי לדעת מה הסוג שלהם

שלום הילה, 1. יש מצב שהתולעים מפתחות עמידות לתרופה. 2. כככל שהטמפרטורה של הכביסה יותר גבוהה, כך יש יותר סיכוי שהביצים של התולעים שנמצאות עליה יושמדו. 3. זה אפשרי. 4. זה אפשרי. 5. תקופת הדגירה של 'אנטרוביוס' יכולה להיות כחודש-חודשיים ואף יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות