הדבקה ממוכרן סתחנת דלק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2023 | 19:53 | מאת: טל

שלום דוקטור היום עשיתי טעות וקניתי בחנות ילו בתחנת דלק ושכחתי לשים מסכה. כשהגעתי לקופה גיליתי שהמוכרן מתעטש ומנוזל ורואים שהוא עם אף סתום לחלוטין . ניסיתי להתרחק כמה שאפשר אבל הוא התעקש לסרוק את המוצרום בעצמו בקופה (ואחד מהם היה טילוו מגנום) ולהתעטש עלי. 1) מה עמדתך האישית לגבי אנשים שמגיעים חולים למקום עבודה שיש בו קבלת קהל? 2) לו היית במקומי, עד כמה היית משתכנע שהמוכרן חולה בקורונה? האם אתה חןשב שקיים סיכוי והאם תוכל בסדרי גודל להעריך מה הסיכוי שהוא לא חולה בקורונה? 3) מה הסיכוי שנדבקתי ממנו ביןמאם כתוצאה מזה שהוא התעטש בקרבתי ובין אם כי אכלתי טילון יולו שהוא נגע באריזתו עם היד שבה קינח את אפו? תודה

שלום טל, 1. הגעת עובדים לעבודה כשהם חולים הוא נושא מורכב, ויש לו לא רק פנים רפואיות אלא גם חברתיות, משפטיות, כלכליות וכד'. 2. לא השתכנעתי שהמוכרן המתואר בשאלתך הוא חולה ב'קורונה' דווקא. 3. אני חושש שאין ביכולתי לכמת את סיכויי ההדבקה שלך ממנו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות