חוששת מחיידק הנקרא Cheyletiella

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2023 | 00:45 | מאת: מורן

יש חיידק של קשקשת שנמצא בבעלי חיים בארנבות כלבים וחתולים במגע עימם וגורם לתופעות של בעיות מערכתיות שאני מאוד חוששת ממנו אני לא צריכה להסביר כי אתה מכיר כל מחלה שקיימת חחח עם הניסיון והידע שלך לשכנה שלי יש כלבה רק מחוסנת אבל לא מטופלת ליטפתי אותה והעפתי לה את הקשקשים חשבתי שזה פירורים מהשניצל שהיא אכלה אבל מסתבר שזה קשקשת נורא כבדה לאורך כל הפרווה עכשיו ממש נגעתי בזה והוצאתי את זה וישלי חשש לקבל את אותו קרדית אני לא יודעת אם זה מתפתח ביום האם לדעתך יש לדבר הזה טיפול? או שזה נשאר לכל החיים זה מידבק ביני לבין מישהו אחר נגיד בעלי? אני כלכך בפחד כי כן הגוף מגרד אולי פסיכולוגית אבל אני לא יודעת מה לעשות סבוריאה זה לא נראה..

שלום מורן, 1. Cheyletiella היא סוג של קרדית (mite). 2. אפשר לטפל בבעלי החיים שעל פרוותיהם נמצאת הקרדית הזו . 3. בד"כ המחלה בבני האדם (Cheyletiellosis) היא עורית ושטחית בלבד, ובד"כ גם חולפת עצמונית ללא צורך בטיפול. הרבה בריאות אפי

29/09/2023 | 01:59 | מאת: מורן

ראשית תודה רבה על המענה דוקטור אני מעריכה זאת ממש לגבי שאלתי הכלבה אינה שלי היה לה קשקשת והיא לא כלבה מטופלת לא מקולחת כראוי וכו אם נגעתי בקשקשת בפרוותה בעור שלה ונניח בכל מחלות הכלבים שיש קשקשת האם ישלי ממה לדאוג או שזה משהו שחולף עצמונית? והאם להבא, כשאני רואה כלב עם קשקשת עדיף לא ללטף אןתו? הקרדית הפחידה אותי נורא תודה רבה דוקטור שוב

שלום מורן, אני נוהג ללטף כלבים זרים ללא חשש, אבל אם נראה לי שפרוותם לא נקיה (או שהם לא חברתיים,כמובן) אני נמנע מלעשות זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות