לויקוציטים בבדיקת שתן כללית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/09/2023 | 20:03 | מאת: נועה

שלום אישה מבוגרת, בעקבות כאב לא ברור באזור יציאת השתן מלפני 4 ימים, לא דווקא בזמן מתן שתן, וללא תסמינים נוספים, בוצעה בדיקות דם ושתן. ספירת דם תקינה. בדיקת שתן כללית - לויקוציטים 500+++ אריתירוציטים - 0.03+ נלקחה גם תרבית אך אין עדיין תשובה מאז אתמול. הרופא אמר להמתין לתוצאות התרבית ואם יש צמיחה אז לקחת אנטיביוטיקה. הלויקוציטים הגבוהים אינם מעידים בהכרח על דלקת? יכול להיות לזה הסבר אחר? ואם התרבית יוצאת שלילית אין צורך להתייחס כלל ללויקוציטים הגבוהים? ואם זה אכן תהיה התוצאה מה הסיבה ללויקציטים? לא שידוע על פטריה אבל אם יש פטריה זה יכול להביא לתוצאה של לויקוציטים ברמה כזו? תודה

שלום נועה, 1. הלויקוציטים הרבים מעידים על תהליך דלקתי אך לא בהכרח על זיהום חיידקי. 2. גם זיהום פטרייתי יכול לגרום לממצא כזה. הרבה בריאות אפי

29/09/2023 | 00:54 | מאת: נועה

שלום עדיין אין תשובה מהתרבית, אם לא תהיה תשובה חיובית ספציפית (אם יוצא משהו מעורב אז לא מתייחסים לזה עד כמה שאני מבינה), איך מתייחסים ללויקוציטים הרבים? אם המקור הוא זיהום פטרייתי, בתרבית שתן יהיה עדות לזה או שהיא מתייחסת רק לחיידק כן או לא? והאם ל-אריתירוציטים - 0.03+ יש משמעות וקשר לריבוי הלויקוציטים? זה ממצא שדורש בירור? תודה רבה

שלום נועה, 1. גם פטריות (ולא רק חיידקים) יכולות לצמוח בתרבית שתן. 2. אם התרבית תהיה שלילית תצטרכי לשקול - יחד עם הרופא/ה המטפל/ת שלך - גם אבחנות חלופיות לבעייתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות