ההמשך לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/09/2023 | 21:37 | מאת: עדי

בהמשך לשאלתי על חצבת ראיתי עכשיו הדוחות אפידמיולוגיה של משרד הבריאות שמתחילתוהשנה דוחוו 2 מקרי חצבת. ביו י באשקלון והאוגוסט בחדרה. שאלתי: המקרים שדווחו הם יחדים שנדבקו בארץ מילדים אלרים.. אחד מדווח בדרום וחודשיים אחרי זה השני מדווח בצפון.. איך לא מופיעים בדוחות מקרים נוספים? נניח של הילדים שמהם הם נדבקו או כאלו שנדבקו מהילדים המדווחים? האי זו מחלה מאד מדבקת. והאם כל מקרה חצבת מדווח? בהנחה שהילד מגיע לבדיקת רופא ומאובחן בזה..האם זה דורש ביצוע בדיקה מיוחדת שתאשש לפני שזה נרשם במשרד הבריאות? תודה שוב

שלום עדי, גם את שאלתך זו מומלץ לך להפנות ישירות למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות