תסמינים של חצבת או מחלה אחרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/09/2023 | 21:20 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 7 וחצי מחוסן לפי שגרה פרט לחיסון שהי של mmrv שהיה אמור לקבל בכתה א וטרם קיבל אותו(כלומר חוסן רק במנה אחת של mmrv בגיל שנה) מהבוקר הוא מנוזל והעיניים אדומות. אני ממש חוששת שמא זה יכול להיות חצבת. האם יש מקרי חצבת בתקופה האחרונה? אני לא מכירה מישהו ששהה לידו וחלה בחצבת אך התסמינים שהחלו הבוקר מדאיגים אותי. כמו כן- במידה וחלילה נדבק ממישהו.. האם הוא נחשב כמוגן ? היות והתחסן במנה אחת לפני 6 וחצי שנים? מה אחוז ההגנה? במעדה ויעחה גם החום איך אדע להבדיל אם זו מחלה ויראלית או חצבת? תוך כמה זמן אמורה להופיע בפריחה האפיינית? תודה לך

שלום עדי, 1. אין בידי מידע על התפרצות חצבת בישראל בימים אלו, ואת שאלתך על כך מומלץ לך להפנות ישירות למשרד הבריאות. 2. ילד שחוסן רק בזריקה אחת נגד חצבת לפני כ- 6 שנים עשוי להידבק בחצבת. אני חושש שאין ביכולתי לכמת את הסיכוי לכך. 3. ילד שחלה בעבר בחצבת נחשב כמוגן מפני תחלואה חוזרת בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות