בירור בנושא נגיף הדאנגי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/09/2023 | 16:20 | מאת: רון

שלום, לפני מס׳ חודשים נדבקתי בנגיף הדאנגי. אושפזתי במשך כשבוע עם מדדים נמוכים. אני נמצא כעת בטיול ארוך, ומנסה להבין כמה דברים : 1. האם אני מחוסן *זמנית* לכל הזנים, ואם כן, לכמה זמן ? 2. האם יש תקופה, לאחר ההידבקות הראשונה, שיותר מסוכנת להידבקות בפעם השניה - ואם כן מתי ? 3. האם יש כללי אצבע לדעת היכן אני יכול לטייל בפחות חשש להידבקות חוזרת? 4. הבנתי שיש כמה חיסונים שכבר משווקים, האם יש דרך לקבל אותם (גם בחו״ל), או מכיר משהו שיכול להתאים לסיטואציה שלי ? 5. עבור הניהול סיכונים האישי - עד כמה לחשוש מהדבקה חוזרת, מה הסיכויים למחלה קשה בטיפול הולם? תודה רבה!

שלום רון, אני ממליץ לך להפנות את שאלותייך בנושא לאחד הפורומים (הרבים!) המוקדשים ל'רפואת מטיילים'. הרבה בריאות אפי

26/09/2023 | 04:34 | מאת: רון

אך בפורום מטיילים של zap מפנים אל הפורום הזה, ומהחיפוש שלי חלק מהפורומי מטיילים האחרים כלל לא פעילים… אם יש לך מידע בנושא אשמח שתשתף בבקשה. שוב תודה רבה!

שלום רון, 1. לא. 2. לא. 3. בשלב זה, מומלץ לך לא לטייל במקומות שבהן ה'דנגי' נפוץ. 4. אכן יש כיום חיסונים כאלו, מומלץ לך לברר על כך במדינה שבה אתה נמצא. 5. יש סיבה לחשוש מהדבקה בזן אחר של הנגיף שעשויה לגרום למחלה קשה ואף למוות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות