חשש לשריטה מעטלף בשעות הצהריים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2023 | 14:35 | מאת: ירדן

שלום ד״ר אתמול בבוקר כאשר טיילנו במרינה בהרצליה, כשהיינו בחוץ הרגשתי מן תחושת דגדוג על הרגל, וגירדתי אותה כי זה הפריע לי ואחרי כן ראיתי סימן אדום על הרגל ללא שבירה של העור או גלד, העור נראה שלם (איני יודעת אם מהגירוד שלי או לא) שנעלם בוקר אחרי. בהנחה וזה אולי היה עטלף ששרט לי את הרגל, האם הגיוני להעביר כלבת בנגיעה בעור שנשאר שלם? האם שריטות של עטלפים יכולות גם לא להראות כלל? אמנם לא ראיתי עטלף בסביבה אבל אני מאד מוטרדת וחוששת מהמחלה הזו, במיוחד עכשיו לאחר המקרה. ולמיטב הבנתי לא תמיד ניתן להרגיש או לאתר את החיות הקטנות הללו. תודה מראש על תשובתך.

שלום ירדן, כל מגע פיזי עם בע"ח נגוע בכלבת נחשב כמסוכן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות