האם אפשר להידבק בcmv אחרי מגע במשטח שנגע בו ילד שהיה חולה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2023 | 19:50 | מאת: יפעת

אני בהריון ללא נוגדנים לcmv. מישהי שאני מכירה שיש לה 3 ילדים בגילאי 2-6 מסרה לנו מיטת תינוק, כיסא תינוק, צעצועים בגדים וכו' לקראת התינוק שעומד להגיע. היא לא יודעת אם היה לה או לילדים שלה מתישהו cmv אבל סביר שכן. הצעצועים והכיסא לא היו הכי נקיים כשקיבלנו אותם, והם כאן בבית שלי בזמן ההריון. השאלה אם מסוכן לי לגעת בחפצים האלה גם אחרי חודש שקיבלנו אותם כל עוד אני בהריון? האם יש סיכוי להידבק ממגע בחפצים שנגעו בילד חולה בעבר?

שלום יפעת, אין זה סביר שבמזג האוויר העכשווי בישראל ישרוד CMV על גבי חפצים במשך כחודש. הרבה בריאות אפי

24/09/2023 | 22:09 | מאת: יפעת

ואם זה בחורף בקור? זה סביר להידבק דרך רהיטים יד שניה שלא הגיעו ממש נקיים? לאחר חודש או קצת יותר... תודה

זה נכון גם למזג האוויר בחורף בישראל

מנהל פורום מחלות זיהומיות